Ιερά πανήγυρις στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας πάνω από το λιμάνι της Ραφήνας:
Πέμπτη 16 Ιουλίου
7.30 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
9.00 μ.μ Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος
Παρασκευή 17 Ιουλίου
7.00 π.μ Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
7.30 μ.μ Μεθέορτος Εσπερινός
8.30 μ.μ Ιερά Παράκλησις στην Αγία Μαρίνα
Δείτε φωτογραφίες από την περσινή πανήγυρη
Ποια ήταν η Αγία Μαρίνα
Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισιδία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Αγία Μαρίνα όταν ήταν 12 ετών έχασε τη μητέρα της και τη μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της.
Έτσι όταν έγινε 15 ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχτεί τον αγώνα του μαρτυρίου. Το γεγονός αυτό μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να τη συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του. Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Τη ρώτησε ποια είναι και ποια είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα-θρέμμα της Πισιδίας.
Τότε ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Η Αγία Μαρίνα όμως δε δέχτηκε. Για τον λόγο αυτό ο τύραννος πρόσταξε και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια φρικτά και, αφού της κατέσχισαν τις σάρκες, την έριξαν στη φυλακή.
Μέσα στη φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: Ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα προσπάθησε να κάνει την Αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η Αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και τη ράχη τον ταπείνωσε. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. Παρά τις πιέσεις του, η Αγία παρέμεινε ακλόνητη.
Έτσι υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια, μέχρι που αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου…