Για το ψητό κουνουπίδι
1 κουνουπίδι
1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ψητό κουνουπίδι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια το κουνουπίδι.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα φασκόμηλου, το σκόρδο και τα φύλλα θυμαριού.
Βάζουμε τα μπουκετάκια σε ένα ταψί μαζί με το βούτυρο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για το saltimbocca alla romana
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και τις χτυπάμε με τον μπάτη απαλά, μέχρι να γίνουν πολύ λεπτές – θέλουμε το πάχος τους να είναι σχεδόν όσο και το πάχος από το προσούτο.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις φέτες από το προσούτο, από πάνω ένα κομμάτι ψαρονέφρι, πιπέρι, 2-3 φύλλα φασκόμηλου, και τυλίγουμε σε ρολό.
Περνάμε τα ρολά από το αλεύρι και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζουμε μέσα τα ρολάκια του κρέατος.
Σοτάρουμε τα ρολάκια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το γλυκό κρασί, τα υπόλοιπα φύλλα φασκόμηλου, και βράζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του κρασιού.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι, σιγοβράζουμε για 1 λεπτό, και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές.