Συστατικά
Για την πουτίγκα
200 γρ. γάλα
4 αβγά
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. σπορέλαιο
Για τη γέμιση
200 γρ. λουκάνικα , χωριάτικο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. νερό
1 κύβο λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
100 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την πουτίγκα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με μεταλλικό χερούλι στη φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Αφήνουμε να κάψει καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο καυτό λάδι και μεταφέρουμε όλο το τηγάνι στον φούρνο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες και βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και βάζουμε στο τηγάνι. Αν το λουκάνικο δεν είναι λιπαρό προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον κύβο, τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τοποθετούμε άλλο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σπάμε μέσα τα δύο αβγά, τη φέτα ολόκληρη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 1 λεπτό.
Αφαιρούμε τη πουτίγκα από τον φούρνο, βάζουμε μέσα τη γέμιση, τα τηγανητά αβγά, τη φέτα και σερβίρουμε με ρόκα.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ