Μια πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνάντηση και συζήτηση με τον κ. Νίκο Λεβετσοβίτη, Δημοτικό Σύμβουλο Γλυφάδας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και Τομεάρχη Εμπορίου και Καταναλωτή της Ν.Δ., είχε στο χώρο του γραφείου του, την Πέμπτη 21/3/2024, το μέλος της Κύριας Ερευνητικής Ομάδας του Έργου «Πικέρμι 123» Μιχάλης Μπούργος.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Λεβετσοβίτη σχετικά με το Ερευνητικό Έργο «“Πικέρμι 123”: Δημιουργία Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας, στη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, έργο παγκόσμιας σημασίας, με ανάδειξη της Ταυτότητας Τόπου και χαρακτηριστικά Καινοτόμου Σχεδιασμού τετραπλής έλικας».
Ο κ. Λεβετσοβίτης έχει επίσης διατελέσει Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δημάρχου και σε άλλες υπεύθυνες θέσεις της Δημοτικής Διοίκησης στο Δήμο Γλυφάδας, Αντιπρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Γκολφ και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) κ.α. Εκλέγεται ανελλιπώς στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2001 και εκλέχτηκε Α’ Αντιπρόεδρος το 2011. Έχει διατελέσει εκλεγμένο µέλος στα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων, της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό και παραγωγικό κλίμα. Ο κ. Λεβετσοβίτης ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο καινοτομίας «Πικέρμι 123», την πρωτοποριακή και σύγχρονη μεθοδολογία του, τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του και την πολλαπλασιαστική αξία που θα προσδώσει στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θα δημιουργήσει ένα νέο πόλο ανάπτυξης υπερτοπικής σημασίας, με ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία. Αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τον μοναδικό, σε παγκόσμιο επίπεδο, παλαιοντολογικό πλούτο της περιοχής, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που παραμένει για αιώνες αναξιοποίητο στον τόπο του, παρά την διεθνή επιστημονική του αναγνώριση με δυνατό τοπικό brand name στο εξωτερικό, καθώς ο όρος «πικερμική πανίδα» (“Pikermian fauna”) συνιστά διεθνή ορολογία.
Ο κ. Λεβετσοβίτης εξέφρασε με θέρμη την υποστήριξή του στο Ερευνητικό Έργο «Πικέρμι 123», αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη, πολλαπλασιαστική σημασία του. Διατύπωσε σημαντικές ιδέες και προτάσεις, για την ορθολογικότερη ωρίμανση του Έργου και τη λειτουργική του διασύνδεση με τις δομές και τα διαθέσιμα εργαλεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα παρουσίασης του Έργου στην Π.Ε.Δ.Α., ως θετική πρακτική για την καινοτομία και τον στρατηγικό σχεδιασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έμφαση δόθηκε και στη συμμετοχή και την ενδυνάμωση του έργου με την στοχευμένη παρουσία και ενίσχυση των σχεδιασμών από την πλευρά της επιχειρηματικότητας, ως ένας από τους άξονες της τετραπλής έλικας καινοτομίας. Με τη σημαντική παρουσία των Επιμελητηρίων, την ενεργοποίηση υποστηρικτικών εφαρμογών και διαδικασιών και την υποστήριξη του Έργου από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.
Μεταξύ του κ. Λεβετσοβίτη και της Κύριας Ερευνητικής Ομάδας του Έργου «Πικέρμι 123» μέσω του κ. Μπούργου, υπήρξε δέσμευση για τη συνέχιση της σχετικής συζήτησης και αλληλεπίδρασης, σε επόμενη ευκαιρία συνάντησης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να αναλυθούν σε βάθος τα ζητήματα που τέθηκαν και να εξειδικευθούν περισσότερο, σύμφωνα με τους άξονες που διαμορφώθηκαν στην αρχική συνάντηση.
Η συνάντηση αυτή, που ήταν εξαιρετικά γόνιμη, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό συναντήσεων – διαδραστικών συζητήσεων, με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των ελίκων της καινοτομίας τετραπλής έλικας. Επιστημονική κοινότητα, τεχνοκράτες, διοίκηση, εκπαίδευση, άνθρωποι του πνεύματος και ειδικοί, πολίτες, επιχειρήσεις, συλλογικότητες, ΜΜΕ, καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν από κοινού το Θεματικό Πάρκο Παλαιοντολογίας στο Πικέρμι, ένα σύγχρονο και εμβληματικό έργο καινοτομίας.