Υλικά
1 κρεμμύδι
3 πράσα
2 πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κύβο λαχανικών
1/2 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
κρουτόν
4 κλ. θυμάρι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο σε λεπτές φέτες και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, τον κύβο, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα.
Σερβίρουμε με κρουτόν, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.