Για το κους κους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κουρκουμά
350 γρ. νερό
1 κύβο κότας
200 γρ. κους κους
πιπέρι
Για το ψαρονέφρι
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 ψαρονέφρι, 400γρ
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
50 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. νερό
2 κ.σ. κάππαρη
Για το σερβίρισμα
10 ντοματίνια
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.Για το κους κους
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με τον κουρκουμά.
Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Με το που πάρει βράση ρίχνουμε το κους κους στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να απορροφήσει το κους κους όλο το νερό για περίπου 3-5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για το ψαρονέφρι
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά
Προσθέτουμε το νερό και καπακώνουμε. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι.
Αφαιρούμε το καπάκι και μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο.
Δυναμώνουμε τη φωτιά
Αφήνουμε το ζουμί στο τηγάνι για 3-4 λεπτά να βράσει, να μειωθεί ο όγκος του και να γίνει μια σάλτσα.
Αφαιρούμε τα κλαδάκια του θυμαριού και προσθέτουμε την κάππαρη.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το κους κους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές