Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα χωνάκια
150 γρ. νερό, χλιαρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. καλαμποκάλευρο, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
250 γρ. σπιτική κέτσαπ
400 γρ. mix τυριών
150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, 1 κ.σ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το μείγμα με τη μαγιά και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε απλώσει 1 κ.σ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με καλαμποκάλευρο, βάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε μέγεθος 60×40 εκ.
Κόβουμε τη ζύμη σε έξι λωρίδες από τη μικρή πλευρά ώστε να έχουμε έξι λωρίδες των 60 εκ.
Παίρνουμε έξι φύλλα από αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο κέντρο από ένα χαρτόνι. Τυλίγουμε ώστε να έχουμε έξι κώνους με ύψος 10 εκ. και διάμετρο 5-6 εκ. Σε κάθε κώνο τυλίγουμε από μια λωρίδα ζύμης ώστε να δώσουμε κωνικό σχήμα σε κάθε ζυμάρι.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε μεταλλικά φορμάκια ή σε ειδικές φόρμες για χωνάκια με όσπρια και στηρίζουμε όρθια τα χωνάκια μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα όσπρια που έχουμε για βάρος στις τάρτες.
Μοιράζουμε σε κάθε χωνάκι τη μισή κέτσαπ, τα μισά τυριά, τη γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κέτσαπ και τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε για επιπλέον 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές