Υλικά:
750 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
φλούδες λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
400 γρ. νερό
1 κύβο κότας
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε διαγώνιες λεπτές λωρίδες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τις δάφνες.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Έπειτα ρίχνουμε το νερό, τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι ή με μια μεμβράνη που καλό είναι να τις κάνουμε μερικές τρυπούλες για να φύγει ο αέρας.
Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ