Συστατικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
500 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρια
400 γρ. σελινόριζα, ξεφλουδισμένη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 λίτρο νερό
150 γρ. άγρια μανιτάρια
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Κόβουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια 2 εκ., ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ για περίπου 3 λεπτά. Αν η σούπα είναι αρεκτά συμπαγής, προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.