Άρχισε την πρακτική της μετά από την γέννηση των παιδιών της το 2003 και επικεντρώθηκε γρήγορα στην χειρουργική του μαστού. Σήμερα εργάζεται ως χειρούργος μαστού και η επαγγελματική απασχόλησή της την κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
«Επικοινωνώ με τον κόσμο μέσω της δουλειάς μου αλλά και τα social media, αλλά είμαι αφιερωμένη στην επιστήμη μου. Δεν χρειάζομαι αυτή τη δημοσιότητα που έχει να κάνει με την οικογένειά μου».
Η σημερινή συνέντευξή της στην Σταματίνα Τσιμτσιλή, μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια, έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου).
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν πήρα μέρος στο πρώτο μου χειρουργείο. Το βλέμμα και τα δάκρυα της γυναίκας όταν έγινε η εγχείρηση και έπιασε με τα χέρια της το μαστό της που είχε αφαιρεθεί» είπε, εξηγώντας τον λόγο που την έσπρωξε να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη ειδικότητα.
Κι επέμεινε ότι το «κλειδί» για όλα είναι η έγκαιρη διάγνωση. «Ο καρκίνος είναι μία νόσος φθοράς. Ένας από τους λόγους που ακούμε περισσότερο για τον καρκίνο είναι γιατί γίνονται πια, περισσότεροι έλεγχοι. Η κληρονομικότητα ευθύνεται σε ένα πολύ μικρό ποσοστό για τον καρκίνο του μαστού. Κάθε γυναίκα πρέπει να υποβάλλεται από τα 30 σε προληπτικό έλεγχο. Από την ηλικία των 40 επιβάλλεται η μαστογραφία».
Αν η διάγνωση γίνει νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος.
«Το πρώτο πράγμα που ρωτάει μία γυναίκα είναι “Πόσο χρόνο έχω;”. Νομίζουν ότι ο καρκίνος συνδέεται με το τέλος της ζωής. Αυτό είναι λάθος. Ο καρκίνος θεραπεύεται πλήρως αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο. Το δεύτερο ερώτημα είναι “Πόσο χρόνο έχω με τα παιδιά;”».
Στην εξέλιξη της συζήτησης, η Νατάσα Παζαΐτη απάντησε και για τις φήμες ότι νόησε και η ίδια με καρκίνο, μια φήμη που ξεκίνησε από μια μαρτυρία ασθενούς που είδε πριν από αρκετά χρόνια τη δημοσιότητα.
«Δεν ήμουν εγώ η Νατάσα Καραμανλή που νόσησα από καρκίνο. Αν νοσούσα θα το έλεγα δημόσια θα έκανα τον εαυτό μου σημαία για να ενθαρρύνω τις γυναίκες».