Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη βάση
300 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. ψωμί για τοστ
1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση
2 μήλα κόκκινα
2 μήλα πράσινα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
3 κρόκους, από μέτρια αβγά
20 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ψωμί σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα.
Μεταφέρουμε το τριμμένο ψωμί στο μπολ, βάζουμε την κανέλα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να δέσει το μείγμα.
Απλώνουμε τα ¾ του μείγματος σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. Φροντίζουμε να απλώσουμε μέρος του μείγματος και στα τοιχώματα της φόρμας.
Ψήνουμε για 25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση
Αφήνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το βούτυρο, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα του μπολ στο τηγάνι με τα μήλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε τη γέμιση στη βάση, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές.