Συστατικά
100 γρ. ντοματίνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
400 γρ. ριγκατόνι , ολικής άλεσης με χαρούπι
250 γρ. μοτσαρέλα
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, ή χαρουπόμελο
1 κ.σ. βασιλικό
Για το λάδι βασιλικού
30 γρ. φύλλα βασιλικού
200 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το σκόρδο ολόκληρο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα ριγκατόνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους. Αφήνουμε στην άκρη.
Για το λάδι βασιλικού
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και μπλανσάρουμε για 20-30 δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και πάγο για κρυώσουν και να κρατήσουν το χρώμα τους.
Στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα μεταφέρουμε σε ένα μιξεράκι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά για να διαλυθούν καλά τα φύλλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι ή σε φίλτρο καφέ και σίτα και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Μεταφέρουμε σε μπουκαλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος τα ριγκατόνι και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το λάδι βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια ή σε μπαλάκια, τα ντοματίνια, το βαλσάμικο, βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο και βασιλικό.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές