Συστατικά
Για το μπολ
- 50 γρ. πλιγούρι
- 100 γρ. νερό, βραστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. φακές
- 2 παντζάρια
Για τη σος
- 100 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- ρόκα baby
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βράζουμε τα παντζάρια για περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 10 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό.
- Μόλις απορροφήσει το πλιγούρι το νερό, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τις φακές.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού. Κρατάμε λίγη σος στην άκρη, για το σερβίρισμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα του ταχινιού στο μπολ με τις φακές, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τη σος ταχινιού που κρατήσαμε στην άκρη, φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ