Συστατικά
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 7 γρ. μαχλέπι
- 2 γρ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 8 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. γάλα
- 600 γρ. σπορέλαιο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 4 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
- 600 γρ. σαντιγί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα γουδί βάζουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μείγμα από το γουδί, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30×40 εκ. αφού πρώτα έχουμε αλείψει ηλιέλαιο και αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στα τοιχώματα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα.
- Στολίζουμε με τη σαντιγί όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ