Συστατικά
- 1 μπρόκολο
- 4 φέτες ανανά, σε κομπόστα
- 5 δαμάσκηνα
- 10 φέτες προσούτο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. παρμεζάνα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), στήμονες
- 3 κ.σ. νερό
- 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- πράσινη σαλάτα
- παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Βάζουμε μέσα δύο ταψιά για να κάψουν καλά.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και τον ανανά στη μέση. Τυλίγουμε με τις φέτες προσούτο το μπρόκολο και τον ανανά. Τα δαμάσκηνα τα τυλίγουμε με τη μισή φέτα από το προσούτο.
- Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τα καυτά ταψιά από τον φούρνο και απλώνουμε τις μπουκίτσες.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά να γίνουν τραγανά.
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το νερό με το σαφράν. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να μείνουν στο κατσαρολάκι 1 κ.σ. νερό.
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό από λεμόνι, το νερό με το σαφράν και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με σαλάτα και τριμμένη παρμεζάνα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ