Συστατικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
Για το σιρόπι
- 100 γρ. νερό
- 120 γρ. μέλι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 100 γρ. φουντούκια
- 2 κ.γ. κανέλα
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο διαμέτρου 22 εκ. με έναν πλάστη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά της.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα την επιφάνεια της ζύμης και τοποθετούμε ωμά όσπρια ή το ειδικό βάρος πάνω στη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Aαφαιρούμε το ειδικό βάρος και ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση το νερό και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης, τα φουντούκια, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αδειάζουμε το σιρόπι στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα σαν πάστα.
- Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη τάρτας.
Για την επικάλυψη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλεύρι αμυγδάλου.
- Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, αρκετά κολλώδες.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη γέμιση και απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ώστε να καλυφθεί καλά η επιφάνεια της τάρτας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα.
- Αφαιρούμε την τάρτα από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε αντί για φιστίκια Αιγίνης και φουντούκια, να χρησιμοποιήσουμε καρύδια.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ