Συστατικά
Για τη βάση
- 350 γρ. φύλλα χωριάτικα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 1 πιπεριά κόκκινη
- πιπεριά πράσινη
- 100 γρ. μπέικον
- 1 κιλό μανιτάρια champignon
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο μανιταριών
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. γάλα
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
- αλάτι
- 4 αβγά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε ελαιόλαδο σε μία φόρμα στρογγυλή 28 εκ. με αποσπώμενη βάση.
- Βάζουμε ένα χωριάτικο φύλλο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
- Τυλίγουμε περιμετρικά τα φύλλα που προεξέχουν προς τα πίσω για να σχηματίσουμε τον κόθρο.
- Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο κέντρο της βάσης για να κρατήσει το σχήμα της κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να σοταριστούν στο λάδι που θα βγάλει το μπέικον.
- Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο μανιταριών και χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε τα μανιτάρια με το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά και βάζουμε τα μανιτάρια. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να αφυδατωθούν και χάσουν τον όγκο τους.
Για τη σύνθεση
- Αφαιρούμε τη βάση από τον φούρνο και βάζουμε τις πιπεριές, το μπέικον, τα μανιτάρια, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και το θυμάρι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι, τα αυγά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε την τάρτα.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ