Συστατικά
- 200 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο μαγειρεμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- αλάτι
- 80 γρ. σπιτική κέτσαπ, ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 5 τορτίγιες, 12 εκ.
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- φέτες λάιμ
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, το κρεμμύδι σε σκόνη και αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι τα μπαχαρικά να καλύψουν όλο το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ενώ ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσει.
- Προσθέτουμε την κέτσαπ στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Παίρνουμε μια φόρμα με θήκες για muffins, την αναποδογυρίζουμε και στηρίζουμε τις τορτίγιες ανάμεσα από τα κενά τους, ώστε να μπορούμε να τις γεμίσουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα με τις τορτίγιες στον φούρνο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε τα τάκος με γιαούρτι, φέτες λάιμ και πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ