Συστατικά
Για τα τάκος
- 4 τορτίγιες, 12 εκ.
- 200 γρ. γίγαντες, σε κόκκινη σάλτσα, που έχουν περισσέψει
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για τη σύνθεση
- 1/2 αβοκάντο
- μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Γυρνάμε ανάποδα μια φόρμα για muffins 12 θέσεων,και τοποθετούμε τις τορτίγιες, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ζεσταίνουμε τους γίγαντες σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο, και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τους γίγαντες στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το μοιράζουμε στις τορτίγιες μαζί με τα φύλλα μαϊντανού.
- Σερβίρουμε, προαιρετικά, με γιαούρτι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ