Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. μαρούλι
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 50 γρ. φρυγανιά
- 150 γρ. φέτα
- 6 αβγά
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε τον κιμά. αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε στο τηγάνι. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10-15 λεπτά για να μαραθεί το μαρούλι.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τη μισή ρίγανη και τα βάζουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. απλώνουμε ελαιόλαδο, τη μισή φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το σκεύος και τρίβουμε τη φέτα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να σπάσουν. Περιχύνουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και την υπόλοιπη φρυγανιά.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρίγανη.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ