Συστατικά
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 αβγά, μέτρια
- 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα, που έχουν περισσέψει
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 φέτα ψωμί για τοστ φρυγανισμένη και κομμένη στα 2
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι μαζί με τη ντομάτα, τα μαυρομάτικα και το τσένταρ.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα αβγά, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Μόλις πήξουν τα αβγά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τα αβγά σε 2 πιάτα και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψωμί.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ