Συστατικά
Για τις μπαλίτσες τυριού
- 300 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 20 γρ. cranberries
Για τη σαλάτα
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πορτοκάλι
- 1 γκρέιπφρουτ
- 200 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
- 200 γρ. σολομό, καπνιστό, σε φέτες
- 1 ρόδι, καθαρισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις μπαλίτσες τυριού
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη σπάμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αφρατέψουν τα τυριά.
- Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Για τη σαλάτα
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιου, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το ξίδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και αφαιρούμε τα φιλετάκια τους.
- Τοποθετούμε την ανάμεικτη σαλάτα πάνω από το dressing, βάζουμε τα φιλετάκια των εσπεριδοειδών, τις φέτες καπνιστού σολομού και τις μπαλίτσες τυριού πάνω από τη σαλάτα, και πασπαλίζουμε με το ρόδι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ