Συστατικά
- 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
- 300 γρ. κιμά χοιρινό, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 100 γρ. σπιτική κέτσαπ, προαιρετικά αν ο κιμάς δεν έχει σάλτσα
- 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- θυμάρι, για το σερβίρισμα
- μπούκοβο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα στον πάγκο εργασίας έχοντας τη μία μεγάλη πλευρά της ζύμης μπροστά μας.
- Απλώνουμε τον μαγειρεμένο κιμά στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας κενό 2 εκ. από την απέναντι μεγάλη πλευρά της ζύμης. Αν ο κιμάς που έχει περισσέψει δεν έχει σάλτσα, απλώνουμε πρώτα την κέτσαπ και από πάνω τον κιμά.
- Πασπαλίζουμε με το τσένταρ και αρχίζουμε να ρολάρουμε από την κοντινή μεγάλη πλευρά προς την απέναντι μεγάλη πλευρά σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε 6 φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη.
- Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά να φουσκώσει ελαφρά η ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα