Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι, σπάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. άγρια μανιτάρια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 γρ. ζωμό, βοδινού
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 15 γρ. πορτσίνι, αποξηραμένα
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο τηγάνι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, τη ντομάτα κονκασέ, τις δάφνες, τον ζωμό, το κρέας από το τηγάνι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τα αποξηραμένα μανιτάρια.
- Κόβουμε τα άγρια μανιτάρια και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε την χύτρα και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον πουρέ
- Βράζουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τις σουρώνουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τον πουρέ με το κοκκινιστό, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ