Συστατικά
- 2 κιλά πανσέτα, με δέρμα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. φασκόμηλο
- 50 γρ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. μορταδέλα
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- 500 ml ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστη
- 1 κ.γ. ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε την πανσέτα στον πάγκο εργασίας μας με το δέρμα προς τα κάτω.
- Χαράσσουμε με το μαχαίρι μας το κρέας και το ανοίγουμε για να κάνουμε μια θήκη.
- Αλείφουμε μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και φασκόμηλο ψιλοκομμένα, τη γραβιέρα, τη μορταδέλα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Δένουμε με σπάγγο και μεταφέρουμε σε λαδόκολλα. Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. Τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα. Ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 30-60 λεπτά.
Για τις πατάτες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και σερβίρουμε με την πορκέτα.