Για τη μπεσαμέλ
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί και να ψηθεί το ρου.
- Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
- Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο με έναν τρίφτη χειρός πάνω από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για την πίτσα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Ακουμπάμε τις 4 φέτες ψωμί για τοστ στον πάγκο εργασίας, απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το μισό τυρί, ρίχνουμε τα μισά μανιτάρια και τοποθετούμε από πάνω τις μισές φέτες μπέικον.
- Καλύπτουμε με τις άλλες 4 φέτες ψωμί για τόστ δημιουργώντας 4 τοστ.
- Κόβουμε διαγώνια τα τοστ και τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, για να δημιουργήσουμε μια στρογγυλή βάση για πίτσα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα των τυριών, τα μανιτάρια και το μπέικον.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ