Συστατικά
Για τα σουβλάκια λαχανικών
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 200 γρ. μανιτάρια champignon
- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. ντοματίνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τις πίτες
- 240 γρ. νερό
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 350 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξηρή
- αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- ρόκα
- ταχίνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα σουβλάκια λαχανικών
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και τοποθετούμε ένα ταψί μέσα για να κάψει καλά.
- Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.
- Περνάμε εναλλάξ όλα τα λαχανικά μαζί με τα ντοματίνια στα ξυλάκια για σουβλάκια. Απλώνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε τα καλαμάκια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Για τις πίτες
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 6-8 λεπτά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και με την βοήθεια αλευριού τα ανοίγουμε με έναν πλάστη.
- Βάζουμε τη μια πίτα στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες βάζοντας 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε κάθε πίτα.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι, ρίγανη, ελαιόλαδο, ρόκα και ταχίνι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ