Συστατικά
- 8 μανιτάρια πορτομπέλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. φασκόμηλο
- 120 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κρεμμύδι
- 420 γρ. φύλλα σφολιάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τα 5 μανιτάρια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Τα υπόλοιπα 3 μανιτάρια τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα από το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τα καρύδια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε την πάστα μανιταριών και σοτάρουμε με μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να χάσει το μείγμα όλη την υγρασία του.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την ανοίγουμε ελαφρά με έναν πλάστη.
- Απλώνουμε το μισό μείγμα των μανιταριών στη μεγάλη πλευρά της σφολιάτας, βάζουμε από πάνω σε μια σειρά τα μανιτάρια, καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα μανιταριών και τυλίγουμε τη σφολιάτα. Στην άκρη βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσει το ρολό.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ