Συστατικά
- 200 γρ. κινόα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές κίτρινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
- 2 πιπεριές κόκκινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
- 2 πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. μοσχάρι, κόντρα, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. νερό
- 1 κύβο βοδινού
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά οι πιπεριές.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά μαζί με τις πιπεριές.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να μειωθούν ελαφρά τα υγρά και να μαλακώσουν οι πιπεριές και το μοσχαράκι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με την κινόα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ