Συστατικά
- 250 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 600 γρ. γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες (κρατάμε την ουρά)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/4 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 100 γρ. σπανάκι baby
- 100 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 3 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή.
- Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.
- Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι μεγάλο και αρκετά βαθύ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα 50 γρ. από το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματά τους.
- Σοτάρουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Αδειάζουμε προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ (ή του λεμονιού).
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και σερβίρουμε με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνουμε την τελευταία στιγμή.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε αμέσως.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ