Συστατικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλ. σέλερι
- 1 πράσο
- 1 καρότο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. εστραγκόν
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. κυδώνια όστρακα
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τα κυδώνια, καλύπτουμε με μία πετσέτα και βάζουμε στο ψυγείο για 6-10 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν όλη την άμμο που μπορεί να έχουν.
- Μεταφέρουμε τα κυδώνια κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίβουμε το κέλυφός τους με ένα σφουγγάρι για να φύγει η άμμος που βρίσκεται εξωτερικά.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε για 8 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα γουόκ στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε τα στικ από το σέλερι, το πράσο, το καρότο και τα βάζουμε στο γουόκ.
- Βάζουμε πιπέρι, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε τα κυδώνια από το νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Βάζουμε το κρασί, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ανοίξουν τα κυδώνια.
- Με μία τσιμπίδα αφαιρούμε τα κυδώνια και τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε!
- Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, τη νοστιμιά και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μεταφέρουμε ξανά τα κυδώνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με πιπέρι και ρίγανη.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ