Συστατικά
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. σπανάκι baby
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 4 κυπριακές πίτες
- 80 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. χαλούμι
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
- Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να χάσει τον όγκο και την υγρασία του.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε.
- Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πίτες. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τις πίτες στη μέση για να κάνουμε μια θήκη.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις πίτες και προσθέτουμε από 1 κ.γ. ελαιόλαδο, τη γραβιέρα και ψήνουμε 5-7 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζω 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το χαλούμι σε 4 φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις πίτες με τα αβγά, το χαλούμι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ