Συστατικά
- 1 1/2 κιλό κρεμμύδια, καθαρισμένα
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 300 γρ. φέτα
Για τη σύνθεση
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, θυμάρι και σοτάρουμε για 20-25 λεπτά να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά για να καραμελώσουν καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 28×36 εκ., απλώνουμε δύο φύλλα παράλληλα μεταξύ τους και ραντίσουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε άλλα τρία φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και βάζουμε το ¼ από τη γέμιση.
- Καλύπτουμε τη γέμιση με μισό φύλλο και καλύπτουμε με ¼ από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο.
- Απλώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαράσσουμε σε 12 κομμάτια και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ