Συστατικά
- 300 γρ. κοτόπουλο, ψημένο
- 5 λιαστές ντομάτες
- 10 ελιές, καλαμών
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μυρωδικά, φρέσκα
- 400 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο, αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ρόκα
- 100 γρ. ντοματίνια
- 50 γρ. ελιές
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές ψιλοκομμένες. Βάζουμε τη ρίγανη, το μπούκοβο, το καλαμπόκι, το τσένταρ, το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και το ισιώνουμε με τον πλάστη.
- Κόβουμε τη σφολιάτα ζικ ζακ, στη μέση από τις μικρές πλευρές. Ενώνουμε το ένα κομμάτι με το άλλο. Πιέζουμε με τα χέρια μας στη ένωση για να κολλήσουν καλά.
- Βάζουμε τη γέμιση κατά μήκος της σφολιάτας και κλείνουμε περιμετρικά.
- Ενώνουμε τις άκρες και πιέζουμε για να ενωθούν και να δημιουργήσουμε μία κουλούρα.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με κρόκο και νερό και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια, ελιές και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ