Συστατικά
- 650 γρ. ζύμη κουρού
- 200 γρ. mix τυριών
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. σολομό, καπνιστό
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- πιπέρι
- 50 γρ. μπρικ
- 50 γρ. blue cheese
- 50 γρ. σύκα, αποξηραμένα
- 20 γρ. καρυδόψιχα
- 3 φέτες προσούτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε το τυρί.
- Βάζουμε πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιέζουμε απαλά με έναν πλάστη για να κολλήσουν τα υλικά στη ζύμη.
- Κόβουμε σε 8 λωρίδες από τη μικρή πλευρά. Στρίβουμε την κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Απλώνουμε τυρί κρέμα στο 1/3 από τα πιτάκια, τον σολομό, άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι και μπρικ προαιρετικά.
- Στο άλλο 1/3 απλώνουμε τυρί κρέμα, blue cheese, τα σύκα και τα καρύδια ψιλοκομμένα.
- Τέλος, απλώνουμε στα υπόλοιπα το προσούτο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ