- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
Για τη γέμιση
- Κόβουμε το κομμάτι μπέικον σε μικρά κυβάκια 0.5 εκ., το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, το μήλο και τα βάζουμε στο μπολ με το μπέικον.
- Βάζουμε τη γέμιση μέσα στο κοτόπουλο.
Για το αρωματικό βούτυρο
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στο τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο μαζί με το κρύο μπέικον και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Φοράμε γάντια και απλώνουμε το αρωματικό βούτυρο σε όλο το κοτόπουλο κάτω από την πέτσα του.
Για το κοτόπουλο
- Δένουμε τα πόδια του κοτόπουλου με ένα σπάγκο και το τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα σε ένα ταψί.
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180οC.
- Ένας τρόπος για να κρατήσουμε το στήθος του κοτόπουλου ζουμερό είναι να το τυλίξουμε εξωτερικά με ένα στρώμα από φέτες μπέικον, που θα μοιάζει με σκακιέρα.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε τις 5 από τις 8 φέτες μπέικον. Στρώνουμε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη.
- Παίρνουμε τη μια φέτα μπέικον από τις υπόλοιπες 3, που έχουμε αφήσει στην άκρη, και την τοποθετούμε κάθετα πάνω στις 5 φέτες. Ξεκινάμε να την περνάμε σταυρωτά, πάνω και κάτω από τις 5 φέτες που έχουμε σαν βάση.
- Συνεχίζουμε με την επόμενη φέτα προσέχοντας να ξεκινήσουμε ανάποδα, πρώτα από κάτω δηλαδή και μετά από πάνω.
- Την τρίτη, και τελευταία, φέτα, την ξεκινάμε ανάποδα σε σχέση με τη δεύτερη, δηλαδή την περνάμε πρώτα από πάνω και έπειτα από κάτω.
- Όταν είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα το μπέικον.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με ρόκα, ντοματίνια κομμένα στη μέση, σπόρους από ένα ρόδι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ