Συστατικά
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
- 1 πρέζα κανέλα
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο
- νερό
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- κουβερτούρα, λιωμένη
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- φράουλες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων 2 ½ -3 λεπτά στα 800 Watt για να λιώσει η κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε, κρυσταλλική ζάχαρη, αυγά, τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και την κανέλα.
- Περνάμε με τον πλάστη τα δύο φύλλα σφολιάτας για να λειάνουμε την επιφάνειά τους. Τις ενώνουμε στις άκρες τους για να έχουμε μία μεγάλη σφολιάτα και απλώνουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τη σφολιάτα για να δημιουργήσουμε ένα ρολό. Αραιώνουμε τον κρόκο με λίγο νερό. Απλώνουμε στην άκρη τον αραιωμένο κρόκο για να κολλήσει η σφολιάτα.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ενώνουμε τις δύο άκρες του ρολού και δημιουργούμε ένα στεφάνι. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον υπόλοιπο κρόκο αραιωμένο με το νερό.
- Με ένα ψαλίδι δημιουργούμε εγκοπές στην σφολιάτα. Ξεχωρίζουμε τα κομμάτια που έχουμε δημιουργήσει και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, κουβερτούρα λιωμένη, λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φράουλες.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα