Συστατικά
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 500 γρ. ρικότα
- 1 αβγό, μεσαίo
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 100 γρ. παρμεζάνα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα.
- Κλείνουμε περιμετρικά τη ζύμη 1 εκ. για να κάνουμε ένα γείσο και τρυπάμε το εσωτερικό τους με ένα πιρούνι.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη σφολιάτα. Πιέζουμε με ένα πιρούνι το εσωτερικό μέρος από τις σφολιάτες για να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το αβγό, πιπέρι, το θυμάρι, 1 κ.γ. ρίγανη, 80 γρ. παρμεζάνα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις φωλιές και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και προσθέτουμε 1 κ.γ. ρίγανη, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε πάνω από τη γέμιση στις σφολιάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με θυμάρι και βασιλικό.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ