Συστατικά
- 350 γρ. αραβικές πίτες
- 200 γρ. μπανάνες, ώριμες
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
- 100 ml σπορέλαιο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
- φρούτα
- μέλι
- δυόσμο
- σαντιγί
- κουβερτούρα, λιωμένη
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας.
- Μοιράζουμε σε όλες τις πίτες το μασκαρπόνε και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε την πραλίνα και απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις μοιράζουμε σε όλες τις πίτες.
- Αλείφουμε περιμετρικά τις πίτες με νερό, τυλίγουμε τις άκρες και κλείνουμε σε ρολό.
- Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε δύο δόσεις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και βάζουμε μέσα τις φλογέρες, όσο ακόμα είναι καυτές, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρούτα, μέλι και δυόσμο. Εναλλακτικά, σερβίρουμε με σαντιγί, λιωμένη κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα, ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ