Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μπέικον
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 750 γρ. νερό, βραστό
- 250 γρ. φαρφάλες
- 2 κ.σ. βασιλικό
- πιπέρι
- 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μπέικον σε κυβάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 εκ. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το βραστό νερό και τις φαρφάλες.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι να βράσουν οι φαρφάλες.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό. πιπέρι, το καλαμπόκι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ