Συστατικά
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
Για τη σύνθεση
- 4 τορτίγιες
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- φέτες λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το εστραγκόν ψιλοκομμένο, τα 20 γρ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του και να «πιάσει» την επιθυμητή θερμοκρασία > 65ο C (μπορούμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του με το ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο).
- Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το ελαιόλαδο από το τηγάνι και ζεσταίνουμε άλλα 20 γρ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τοv χυμό λάιμ και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με τορτίγιες, γιαούρτι, φέτες αβοκάντου, κυβάκια ντομάτας και φέτες λάιμ.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ