Συστατικά
- 20 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- αλάτι
- πιπέρι
- 8 λαζάνια
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο με σάλτσα, που έχει περισσέψει
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- θυμάρι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μπεσαμέλ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
- Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση το μείγμα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 18×18 εκ.
- Απλώνουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα του κιμά.
- Καλύπτουμε τη βάση του ταψιού με 2 λαζάνια.
- Απλώνουμε το 1/3 από τον μαγειρεμένο κιμά, το 1/4 από τη μπεσαμέλ, το 1/4 από τη μοτσαρέλα και καλύπτουμε με άλλα 2 λαζάνια.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Απλώνουμε το υπόλοιπο ¼ από τη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη μοτσαρέλα πάνω από τα λαζάνια.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να χρυσαφίσει.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα