Για τα κεφτεδάκια
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ, τον κιμά, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, τον μαιντανό, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
- Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 15-20′ να παγώσει. Μετά πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια, και τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
- Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια.
Για τη σούπα
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά, για να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια.
- Βράζουμε για 10΄.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ