Συστατικά
Για τις αβγόφετες
- 3 αβγά, μεσαία
- 200 γρ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 500 γρ. ψωμί
- 200 ml σπορέλαιο
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. λουκάνικα, χωριάτικα
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 150 γρ. φέτα
Για το σερβίρισμα
- σαλάτα mix
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις αβγόφετες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σπορέλαιο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο μπολ για να τραβήξουν υγρασία και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε τις κομμένες φέτες στο τηγάνι σε δόσεις και ψήνουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές μακριές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε ξανά το ίδιο το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
- Παίρνουμε τη μια αβγόφετα, και απλώνουμε 1 κ.γ. μουστάρδα. Βάζουμε λίγο λουκάνικο, λίγη φέτα τριμμένη και καλύπτουμε με άλλη μια αβγόφετα. Καλύπτουμε με ένα αβγό τηγανητό και πασπαλίζουμε με φέτα.
- Σερβίρουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ