Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1.200 γρ. αρνί, μπούτι με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.γ. κύμινο
- 400 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 500 γρ. μαρούλι
- 30 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο +έξτρα λίγο για το αυβγολέμονο και το σερβίρισμα
Για το αβγολέμονο
- 3 κρόκους
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια +έξτρα για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια +έξτρα για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ταχίνι, (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Ρίχνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο στα κομμάτια του αρνιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας μέχρι να πάρει το αρνί μας χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το κύμινο.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά μας (μέτρια) και βράζουμε για 1 ώρα.
- Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
- Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, χοντροκόβουμε το μαρούλι (δεν θέλουμε να χαθεί στο φαγητό μας).
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κρατάμε και λίγο στην άκρη για το αυγολέμονο και το σερβίρισμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τομαρούλι στην κατσαρόλα μας, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Λίγο πριν να είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
- Προαιρετικά μπορούμε σε αυτό το σημείο να βάλουμε και το ταχίνι. Το ταχίνι βοηθάει να δέσει καλύτερα το αυγολέμονο ενώ παράλληλα δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας.
- Ρίχνουμε και μία χούφτα από τον άνηθό και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει στο μπολ με το αυγολέμονο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (3-5 κουταλιές), αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άνηθο, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ