Συστατικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αβγό, μεσαίο
- 60 γρ. σπορέλαιο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 6 κ.σ. σπορέλαιο, για το ψήσιμο
Για τη σύνθεση
- 4 κ.σ. τζατζίκι
- 1 ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 330 γρ. γύρο κοτόπουλου
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβγό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, θυμάρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
- Βάζουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μείγμα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα προσθέτοντας 1 κ.σ. σπορέλαιο σε κάθε δόση.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε στο πιάτο σερβιρίσματος ένα pancake.
- Απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι, βάζουμε 1 φέτα ντομάτας, λίγο κρεμμύδι, μαϊντανό, το ¼ από τον γύρο κοτόπουλου και καλύπτουμε με άλλο ένα pancake. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά για να σχηματίζουμε ένα μπέργκερ.
- Ετοιμάζουμε όλα τα pancakes και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ