Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 4-5 κλ. δεντρολίβανο
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 500 γρ. κρασί λευκό
Για το κρέας
- 2 κιλά αγριογούρουνο, μπούτι
- 400 γρ. κρασί λευκό
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. μέλι
- 2 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- αλάτι
- δεντρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
- Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε το δεντρολίβανο, τις φλούδες από το λεμόνι και το κρασί.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται πάνω στο κρέας.
Για το κρέας
- Τοποθετούμε μία χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Σουρώνουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το κρέας στη χύτρα σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και κλείνουμε το καπάκι.
- Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας να φύγει ο ατμός και ανοίγουμε το καπάκι.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ