Συστατικά
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβας, στραγγισμένο
- 120 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένο
- 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ριγκατόνι μας.
- Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
- Όσην ώρα βράζουμε τα μακαρόνια μας, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
- Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε στην άκρη, τα σουρώνουμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ή σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή στο μπολ τη σάλτσα μας, τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, τον τόνο, το τσένταρ, μαϊντανό, πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. και φροντίζουμε να απλωθούν τα ριγκατόνι μας παντού.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ