- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το μαύρο μέρος από τα μανιτάρια και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, κονιάκ, βούτυρο και θυμάρι.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αν το τηγάνι μας δεν έχει μεταλλική λαβή, μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια από το μπολ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία. Αφαιρούμε το σπανάκι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμoνιού.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
- Προσθέτουμε κατσικίσιο τυρί και ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
- Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με φύλλα φρέσκου βασιλικού, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ