Με καταιγισμό ερωτήσεων προς τον Μάνο Δασκαλάκη άρχισε η σημερινή μέρα της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας με κεταμίνη κατά της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλέσει «κλαρινογαμπρό» τον πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, είχε έντονο διάλογο με την Εδρα, για το γεγονός ότι άλλαξε ένας άνδρας ένορκος και στη θέση του μπήκε μια γυναίκα. Η πρόεδρος εξήγησε στον Κούγια ότι τούς γνωστοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη της δίκης πως λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν στον ένορκο να παραστεί.
Ο Κούγιας άρχισε με ιδιαίτερα πιεστικές ερωτήσεις προς τον Δασκαλάκη, ενώ από την πλευρά της η κατηγορούμενη δεν έχει ρίξει ούτε βλέμμα στον πρώην σύζυγό της. Παράλληλα, στα χέρια της κρατά μια φωτογραφία της Τζωρτζίνας, την οποία της είχε δώσει η αδερφή της Δήμητρα, σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Ο Κούγιας ρώτησε τον πατέρα των νεκρών κοριτσιών αν γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά που φέρεται να έχει διαπράξει η κατηγορούμενη με βάση το βούλευμα, με τον Δασκαλάκη να απαντά ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, πότε, πώς και σε ποιο δωμάτιο του Καραμανδανείου και του Παίδων δόθηκε η κεταμίνη στο παιδί. Ξέρω ό,τι λέει το βούλευμα».
Εβαλε τα γέλια ο Κούγιας, αντέδρασε η πρόεδρος
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του Δασκαλάκη, ο Κούγιας έβαλε τα γέλια και δεν έλεγε να σταματήσει, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να δυσανασχετήσει και να ζητήσει από τον δικηγόρο να σταματήσει αλλιώς θα διέκοπτε τη δίκη. «Γέλασα γιατί ο κ. Δασκαλάκης είπε ότι ο η κεταμίνη δεν δρα κατευθείαν» είπε ο Κούγιας κι ακολούθως απολογήθηκε ζητώντας από την πρόεδρο να συνεχίσει τη διαδικασία.
Από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην Εδρα «ζητώ σεβασμό και είναι η τελευταία φορά που το ζητάω» θεωρώντας ότι ο δικηγόρος της πρώην συντρόφου του τον χλευάζει. Νωρίτερα ο δικηγόρος είχε χαρακτηρίσει τον 31χρονο «κλαρινογαμπρό».
Ο δικηγόρος της φερόμενης ως δολοφόνου της κόρης της, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χαρακτήρισε τον πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, «κλαρινογαμπρό». Πριν την εξέταση του μάρτυρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης χρησιμοποίησε την παραπάνω φράση, δείχνοντας το κλίμα που θα επικρατήσει κι εντός αιθούσης.
Ο Κούγιας είπε ότι αν ο ισχυρισμός του Μάνου Δασκαλάκη για απιστία της Πισπιρίγκου είναι πραγματικός τότε καταρρέει το κίνητρο που καταλογίζει το βούλευμα στην κατηγορούμενη. «Αν είναι αλήθεια τα περί απιστίας της Πισπιρίγκου, τότε καταρρέει το κατηγορητήριο που λέει το βούλευμα ότι είναι φουλ ερωτευμένη μαζί του που σκοτώνει τα παιδιά της για να τον κρατήσει, καταρρέει. Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν κλαρινογαμπρό».
Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε ακόμα ότι ο «θα πρέπει να απαντήσει στις δικές μου ερωτήσεις ο πρώτος μάρτυρας που υποστηρίζει την κατηγορία. Να περιμένετε τις ερωτήσεις και νομίζω έχει ενδιαφέρον. Πολλές φορές στα δικαστήρια κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους. Δεν μιλάω για την κατηγορία αλλά για τη δικονομική συμπεριφορά. Αυτό είναι δικαίωμα του δικαστηρίου όταν κάποιος καταθέτει πράγματα που δεν είναι αληθινά.
Είναι και δικαίωμα του ανθρώπου που βλάπτεται από τέτοιες συμπεριφορές. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η κατάρρευση ενός συστήματος που αρχίζει σήμερα, κατάφερε να καταργήσει και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης που έχει ορισμένες σταθερές που εμπιστεύεται επιστήμονες με ειδικές γνώσεις και ανάλογα με το περιεχόμενο των τοποθετήσεων των επιστημόνων διατυπώνονται κατηγορίες.
Εδώ ανατράπηκαν τα πράγματα και στις τρεις υποθέσεις των παιδιών και ενώ οι επιστήμονες μιλούσαν για φυσιολογικό θάνατο, ένα ολόκληρο σύστημα παρουσιαστών, δημοσιογράφων και κάποιων τυχάρπαστων, οι άνθρωποι αυτοί χωρίς σύστημα αξιών εμφανίζονται χωρίς να γνωρίζουν τη δικογραφία να παρασύρουν την κοινή γνώμη. Αυτό που συμβαίνει χρόνια στην Ελλάδα σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών, μέσα από την τηλεόραση να καταργούνται διαδικασίες. Έγιναν πράγματα τρομακτικά, είναι κατηγορούμενη γιατί κάποιοι έλεγαν δεν είναι δυνατόν να έχουν πεθάνει τρία παιδιά, ενώ είχαν τρομακτικά προβλήματα υγείας».